29/04/2014

Lokaal bedrijventerrein De Kalkaert in Middelkerke feestelijk geopend

Het lokaal bedrijventerrein De Kalkaert in Middelkerke is op 28 april 2014 feestelijk geopend.

De Kalkaert is gelegen tussen het Albertusgeleed en de bestaande commerciële zone. Er is één ontsluitingspunt voorzien op de Kalkaartweg.
Het terrein heeft  een verkoopbare oppervlakte van 3,9 ha, goed voor een 20-tal bedrijven. De kavels zijn maximum 5.000 m² groot, ideaal voor lokale bedrijven. Horeca en kleinhandelsactiviteiten zijn niet toe­gelaten.

Palend aan het lokaal bedrijventerrein zal er in een latere fase ook een regionaal bedrijventerrein van 20 ha bruto ontwikkeld worden. Daar zullen de kavels minstens 5.000 m² groot zijn. Dit regionaal bedrijventerrein, geschikt voor grotere bedrijven, zal enerzijds ontsluiten op de Kalkaartweg en anderzijds aan het rondpunt op de Oostendelaan. Het is de bedoeling om hier bouwrijpe kavels aan te bieden tegen 2016 - 2017.

Het bedrijventerrein is ontwikkeld met bijzondere aandacht voor duurzame energie. Wvi begeleidt de bedrijven bij het zoeken naar energiezuinige oplossingen voor hun bedrijf.

Er zijn reeds 7 percelen verkocht en er zijn nog 4 percelen in uitgifte. De verkoopprijs bedraagt € 90 per m².
Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich steeds richten tot  wvi, infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be).

Begin mei 2014 wordt een projectzone in de markt geplaatst voor de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw op dit terrein. Concreet betekent dit dat geïnteresseerde bedrijven / projectontwikkelaars een bod kunnen uitbrengen op het perceel van ± 4000 m². Verdere info volgt op onze website.