27/06/2013

Nieuw bedrijfsverzamelgebouw ambachtelijke zone Blankenberge meteen uitverkocht

Het vierde bedrijfsverzamelgebouw in de ambachtelijke zone Riethoek is (bijna) afgewerkt en meteen uitverkocht.

In Blankenberge zijn er in totaal 4 bedrijfsverzamelgebouwen. De eerste drie bedrijfsverzamelgebouwen in de Riethoek waren reeds volledig uitverkocht. Begin dit jaar zijn de bouwwerken voor het vierde bedrijfsverzamelgebouw gestart en zullen tegen het bouwverlof afgerond zijn.

Een bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit verschillende modules die een bedrijf kan kopen. Concreet bestaat het nieuwe gebouw in de Riethoek uit 5 modules: 1 grote module van ca 280 m² en 4 kleinere modules van ca 140 m².  De modules zijn casco verkocht. Hierdoor is een verdere afwerking of invulling mogelijk volgens de wensen van de koper. Het is niet toegelaten om er te wonen. 
Het is de ideale vestigingslocatie voor kleine lokale bedrijven, kleinhandel gericht naar particulieren daarentegen is niet toegelaten.  Wvi heeft het concept van bedrijfsverzamelgebouwen ontwikkeld, omdat we hebben vastgesteld dat er een sterke groei is aan kleinschalige lokale bedrijven met een eerder beperkte ruimtevraag.

 De 5 modules zijn verkocht aan 3 schrijnwerkers en 2 installateurs van elektriciteit en sanitair. In totaal bieden de 4 gebouwen plaats aan  14 bedrijven. De activiteiten van de andere bedrijven variëren van opslag, groothandel, decoratie en schildersbedrijf, plafonneerwerken, installateur, poederlakken, schrijnwerkers, loodgieter en glashandel.  De helft is afkomstig uit Blankenberge, de overige komen vooral uit de omliggende gemeentes.

Dergelijke nieuwe bedrijfsverzamelgebouwen zijn in verkoop in Veurne en Ledegem. In Lissewege en Waregem zijn er ook verschillende bedrijfsverzamelgebouwen in verkoop die een reconversie zijn van oude gebouwen.