08/10/2015

Nieuwe Zone 2 in Ruiselede goed voor 10 ha lokale bedrijvigheid

Vandaag maken we werk van een nieuw lokaal bedrijventerrein in Ruiselede, de zone heeft een bruto oppervlakte van 10 ha. De kavels zijn er max. 5000 m² groot, perfect geschikt voor lokale bedrijvigheid (aannemers, schrijnwerkers, schilders, metaalbewerkers, etc.). We kunnen dus minstens 25 tot misschien 50 bedrijven een nieuwe locatie aanbieden, afhankelijk van de oppervlakte die de bedrijven wensen.

De infrastructuurwerken zijn aangevat begin oktober. Deze worden uitgevoerd in twee fasen. Er wordt gestart met de aanpassingen aan de N37. Hierbij wordt een middengeleider gecreëerd om op een veilige manier het bedrijventerrein in en uit te rijden. Door de aanpassingen aan de N37 als eerste fase aan te pakken, zal alle werfverkeer uit het centrum geweerd worden. Het is de bedoeling om deze eerste fase voor het kerstverlof 2015 af te ronden. In januari 2016 wordt vervolgens gestart met de interne wegenis en de aanleg van riolering zodat de aanleg van de nutsleidingen na de zomervakantie kan opgestart worden. Als alles vlot verloopt is het de bedoeling om bouwrijpe percelen te kunnen aanbieden tegen eind 2016.

Momenteel kunnen we nog geen uitspraak doen over de verkoopprijs, maar er zal wel een hogere prijs toegepast worden voor de percelen langs de N37 gezien de commerciële zichtlocatie ervan. De uitgifte van percelen wordt in twee fasen uitgevoerd waarbij de tweede fase pas kan aangesneden worden als 75% van de eerste fase is verkocht. Het infomoment voor geïnteresseerde bedrijven zal plaatsvinden in november 2015. 

Bedrijven die interesse hebben in de aankoop van een bedrijfskavel kunnen contact opnemen met het infoloket van WVI - infoloket [at] wvi.be, 050 36 71 71