24/06/2014

Opendag archeologische opgraving Bellerochelaan in Oudenburg

Naar aanleiding van de ontwikkeling van een woonproject, waar wvi 16 sociale kavels zal realiseren, is BAAC Vlaanderen bvba sinds begin juni aan het opgraven langs de Ettelgemsestraat in Oudenburg.



In opdracht van wvi, Novus en Danneels wordt het 2 ha groot terrein volledig onderzocht nadat een proefsleuvenonderzoek - niet onverwacht - Romeinse resten had opgeleverd. De opgraving levert tot nu vooral sporen op van een tweede burgerlijk grafveld van het Romeinse Oudenburg, naast tal van sporen van ambachten en landgebruik.
Op 2 juli wordt een opendag georganiseerd om ook het ruimere publiek een kans te geven kennis te maken met de resultaten van het archeologisch onderzoek. Er wordt een dieper inzicht geboden in de Romeinse geschiedenis van Oudenburg en wat duiding  gegeven over de aangetroffen sporen.

De rondleiding start om 14u aan de keet en container langs de Ettelgemsestraat. Onder begeleiding kan men dan een blik werpen op de aangetroffen sporen, vondsten en de werkzaamheden van de archeologen. Wie wenst deelt te nemen aan de rondleiding voorziet best stevig schoeisel. 

Tags