06/03/2014

Start infrastructuurwerken bedrijventerrein Posterijlaan in Pittem

De ontwikkeling van de uitbreiding van het lokale bedrijventerrein langs de Posterijlaan in Pittem verloopt  zoals gepland. Het veldwerk voor het archeologisch onderzoek is afgelopen en de infrastructuurwerken starten op 17 maart 2014. De percelen zullen bouwrijp zijn begin 2015.

Dit nieuw bedrijventerrein komt langs de Posterijlaan, aan de overzijde van het bestaande bedrijventerrein.  De kavels hebben er een oppervlakte van maximum 5000 m².  Met de start van de werken wordt 5,8 ha verkoopbare grond bouwrijp gemaakt.

De toegelaten activiteiten variëren van productie, opslag en onderzoek tot groothandel.
Omwille van efficiënt ruimtegebruik is het in bepaalde zones verplicht om het bedrijfsgebouw te koppelen aan dat van het aanpalend bedrijf. Het is daarenboven mogelijk om een woning te integreren in het bedrijfsgebouw.
Het bedrijventerrein wordt ontwikkeld met bijzondere aandacht voor duurzame energie. Wvi begeleidt de bedrijven bij het zoeken naar energiezuinige oplossingen.

Na de infrastructuurwerken zullen er nog nieuwe nutsleidingen en openbare verlichting aangelegd worden en bomen en struiken aangeplant worden in de bufferstroken. 

In juni 2014 wordt een infovergadering georganiseerd voor de kandidaat-kopers.  
Geïnteresseerde bedrijven kunnen nu reeds contact opnemen met wvi T 050 36 71 71 - infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be)