05/05/2015

Startschot publiek-private samenwerking voor realisatie woonproject Suikerfabrieksite Veurne

WVI heeft via het Bulletin der Aanbestedingen en het Publicatieblad van de Europese Unie de “Selectieleidraad Suikerfabriek Veurne” aangekondigd. Deze Selectieleidraad is een oproep tot deelneming in het kader van een onderhandelingsprocedure met Europese bekendmaking, met het oog op een Publiek Private samenwerking tussen WVI en een private partner en dit voor de realisatie van een woonproject met bijhorend openbaar domein.

WVI wil samen met de Stad Veurne het kader scheppen én meewerken om een kwaliteitsvolle gebiedsontwikkeling mogelijk te maken. Naast de realisatie door WVI van een duurzaam en kwalitatief bedrijventerrein en natuurpark, ambieert WVI een duurzaam, betaalbaar en kwalitatief woonproject door middel van deze oproep.

Het nieuwe stadsdeel wordt de ideale woonomgeving dicht bij de historische binnenstad en de stationsomgeving. Iedere woning krijgt ook een plek aan de toekomstige park- en natuurzones. Er wordt gestreefd naar een gezonde toekomstgerichte sociale mix. Er is een brede variatie aan types woningen voorzien zodat grote en kleine gezinnen, alleenstaanden, éénoudergezinnen, senioren, ... allemaal een gepast huis kunnen vinden in het nieuwe stadsdeel. De woondichtheid bedraagt 30 woningen per hectare wat in totaal neerkomt op ruim 475 woningen. De visie, ambities en randvoorwaarden zijn opgenomen in een Selectieleidraad. WVI is ervan over-tuigd dat middels een publiek-private samenwerking (PPS) deze ambities ten volle waargemaakt kunnen worden.

Alle info over deze publiek-private samenwerking en de selectiedraad vindt u hier.