22/11/2013

Studiedag 'Wonen in uw gemeente: hoe haalbaar is betaalbaar?'

Op 10 december ek. vindt een inspiratiedag  plaats voor lokale besturen die wonen betaalbaar willen maken.
Welke instrumenten kan je inzetten in uw gemeente om de betaalbaarheid van wonen te bevorderen? Kan je eerste, voorzichtige resultaten boeken binnen één legislatuur? 

Deze studiedag wil vooral inspiratie bieden en brengt aan de hand van inspirerende voorbeelden duidelijkheid in de veelzijdige problematiek van betaalbaar wonen. Kan een lokale overheid ingrijpen in de betaalbaarheid en kwaliteit van de private huurmarkt? Bieden nieuwe formules als Community Land Trust, coöperatief wonen,... een (deel van het) antwoord? Hoe kan samenwerking met andere actoren zorgen voor een krachtiger lokaal beleid voor betaalbaar wonen? Wat is het belang van data bij de uitbouw van een gericht doelgroepenbeleid?
Aan de hand van inspirerende voorbeelden willen wij mét u onderzoeken hoe u kan werken aan betaalbaar wonen voor uw inwoners.

De studiedag vindt plaats in het Irish College, Janseniusstraat 1 in Leuven en richt zich tot mandatarissen en ambtenaren in gemeentebesturen en OCMW-verantwoordelijk voor (betaalbaar) wonen. Daarnaast ook bestuurders en medewerkers van lokale woonactoren (SVK, SHM,...).

Alle info over deze studiedag leest  u hier.

Tags