08/01/2015

Studienamiddag lokaal energiebeleid voor gemeenten Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai

Op 22 januari 2015 organiseert de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai voor haar gemeenten een studienamiddag over lokaal energiebeleid. Energie is bij uitstek een grensoverschrijdend thema.  De 147 gemeenten van de Eurometropool staan voor dezelfde uitdagingen, maar hebben vaak andere accenten in de aanpak ervan. Daarom organiseert de Eurometropool een event om over de grenzen heen inspiratie op te doen.

Een gemeenschappelijke leidraad is het Burgemeestersconvenant. Dit is een Europees initiatief dat zich richt naar lokale besturen en waarin de deelnemers beloven 20% minder CO2 uit te stoten tegen 2020.

Tijdens de studienamiddag worden boeiende workshops georganiseerd die zowel inzoomen op de diverse aspecten van het Burgemeestersconvenant als op concrete praktijkvoorbeelden om minder energie te verbruiken of om over te schakelen op hernieuwbare energie. Schepen Geelhand de Merxem licht er de aanpak van de openbare verlichting in Heuvelland toe. De workshops worden gevolgd door een ronde tafel met burgemeesters die vanuit hun eigen ervaringen spreken. Burgemeester Luc Martens van Roeselare neemt hieraan deel.

Meer info over deze studienamiddag leest u hier