17/12/2009

Twee woonprojecten van wvi als kwalitatieve voorbeeldprojecten in de publicatie 'Wonen in Meervoud'

De Vlaamse Overheid heeft de campagne ‘Wonen in Meervoud' dit jaar afgesloten met een mooie en interessante publicatie: ‘Wonen in Meervoud. Groepswoningbouw in Vlaanderen 2000-2010'.

Met deze campagne wil de Vlaamse Overheid aantonen dat interessante alternatieven mogelijk zijn  voor de klassieke residentiële verkavelingen en de standaardappartementsgebouwen.

Door meerdere woningen gelijktijdig te ontwerpen en te bouwen in een samenhangend geheel en ook een meervoud aan kwaliteiten op vlak van wonen, omgeving, duurzaamheid, aanpasbaarheid en betaalbaarheid, kan men een beter alternatief bekomen voor de meer en meer onbetaalbare woonwens van een vrijstaande woning of een onpersoonlijk appartement tussen andere onpersoonlijke appartementen.

Twee projecten van wvi, met name ‘De Nieuwe Molens' te Brugge en het ‘Transithuis' voor tijdelijke noodwoningen te Oostende, zijn twee van de 20 kwalitatieve voorbeeldprojecten die in deze publicatie zijn opgenomen.

Deze projecten van wvi zijn heel kenmerkend voor de hele campagne: veel reconversieprojecten en projecten voor specifieke doelgroepen (zorgwonen, begeleid wonen, noodwoningen,...) zaten tussen de 125 ingezonden groepswoningbouwprojecten uit gans Vlaanderen.

De Nieuwe Molens in Brugge is het strategisch stedelijk reconversieproject voor de oude industriële maalderij De Nieuwe Molens aan de Kolenkaai in het Stubbenkwartier en het Transithuis gebouwd door wvi in opdracht van het OCMW van Oostende is specifiek ontworpen voor tijdelijke huisvesting van allerlei gezinsgroottes.

Als ervaren projectregisseur kan wvi West-Vlaamse gemeenten bijstaan om dergelijke sites met kwalitatieve woon- en gemengde centrumfuncties te laten ontwikkelen.

Meer info op www.woneninmeervoud.be

Tags