21/02/2014

Uniek warmtenet voor bedrijventerrein in Roeselare

Bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein Roeselare West  wordt de mogelijkheid van de aanleg van een warmtenet onderzocht. Gezien deze unieke mogelijkheid, doet wvi bij deze een warm(t)e oproep naar bedrijven met een grote warmtevraag.

Een warmtenet bestaat uit twee ondergrondse leidingen, een heen- en returnleiding, waar warm water doorheen wordt getransporteerd om afnemers van warmte te voorzien. Via een warmtewisselaar haalt de afnemer de nodige energie uit het systeem. Dit kan vervolgens ingezet worden voor proceswarmte of ruimteverwarming.
Nu zijn er plannen om een dergelijk warmtenet doorheen het bedrijventerrein Roeselare West te voorzien. Het warm water komt van de nabijgelegen verbrandingsoven van Mirom.

Roeselare West is een bedrijventerrein van ca 25 ha ten noorden en ten zuiden van de Oostnieuwkerksesteenweg in Roeselare.
Deze zone is bestemd als gemengd regionaal bedrijventerrein. De toegelaten activiteiten variƫren van productie, opslag en verwerking van goederen tot onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten.

Bedrijven die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met wvi (050 36 71 71 of infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be)