28/02/2011

Werken gestart op bedrijventerrein Kromme Elleboog in Oostende

In samenwerking met het Economisch Huis van stad Oostende realiseert wvi momenteel het bedrijventerrein Kromme Elleboog. De werken zijn gestart op dit bedrijventerrein, gelegen ten westen van de Torhoutsesteenweg tussen de Oostendse Hallen en de Kromme Elleboog.

Het is een regionaal bedrijventerrein, wat betekent dat het bestemd is voor industriële bedrijven van regionaal belang. Er is plaats voor 15 à 20 bedrijven. De zone heeft een bruto oppervlakte van circa 13 ha, de percelen zijn minimum 5 000 m². Er is veel aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte en de vormgeving en oriëntatie van de toekomstige bedrijven. Zo komt er een gesloten groenscherm van elzen langs de Torhoutsesteenweg, die tweemaal onderbroken wordt voor een doorkijk naar het open landschap. Gebouwen die op een hoek van de interne wegenis komen, dienen een architecturaal hoekaccent te hebben.

Op de site zijn in 2010 reeds archeologische opgravingen gebeurd, de infrastructuurwerken worden in maart 2011 opgestart en uitgevoerd door de firma Stadsbader. Dit zal een 8-tal maanden duren. Daarna worden de nutsleidingen aangelegd en de groenstructuren aangeplant. Het terrein zal begin 2012 bouwrijp zijn.

Momenteel is de verkoopprijs nog niet gekend.

Nieuwe kandidaten kunnen zich melden bij wvi, infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be) of bij het Economisch Huis in Oostende (gunther.vanpraet [at] oostendewerkt.be (gunther[dot]vanpraet[at]oostendewerkt[dot]be)).