hn_ich_kinderkankerfonds.jpg

Beschrijving: 

Samen met het personeel heeft WVI 8.900 EUR geschonken aan de vzw Kinderkankerfonds. Donderdag mocht professor Yves Benoit, kinderoncoloog aan het UZ Gent en oprichter van het Kinderkankerfonds, de cheque in ontvangst nemen tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van WVI in Ichtegem. Het geld werd ingezameld door tientallen collega’s die verschillende acties hebben opgezet ten voordele van het goede doel. Voor elke euro die het WVI personeel heeft ingezameld voor het Kinderkankerfonds, heeft WVI er één euro bovenop gelegd.

“Om iedereen aan te moedigen om een gift te doen, hebben we beslist om het ingezamelde bedrag te verdubbelen”, aldus Geert Sanders, algemeen directeur van WVI. “We willen immers ook ons steentje bijdragen voor Music for Life en in het bijzonder voor het Kinderkankerfonds.”

In september namen drie WVI-teams deel aan de In Flanders Fields-aflossingsmarathon en lieten zich sponsoren, ook de lopers en wandelaars van WVI die in oktober deelnamen aan de Great Bruges (Half) Marathon zamelden geld in voor het Kinderkankerfonds. Andere acties die georganiseerd werden door medewerkers van WVI waren: een quiz die mede gesponsord werd door het bier Vlaamsche Leeuw met dank aan schepen Buyse uit Wielsbeke, de verkoop van bedrukte T-shirts, sweaters en zakken, huisbereide maaltijdsalades, chrysanten en tweedehandsartikelen. Alle acties die georganiseerd worden binnen WVI ten voordele van het Kinderkankerfonds werden gebundeld onder de noemer WVI Connect.

De opbrengst gaat integraal naar het Kinderkankerfonds. Deze organisatie bevordert zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid van kinderen met kanker, verbetert de sociale situatie van het betrokken kind en gezin en ondersteunt het wetenschappelijk kankeronderzoek. Meer info over het Kinderkankerfonds kan je lezen op https://www.kinderkankerfonds.be