Alle

Startschot voor verkoop Walleghemsgoed in Zonnebeke

WVI realiseert in samenwerking met de gemeente Zonnebeke  de verkaveling Walleghemsgoed, nabij de Albertstraat.

In totaal worden 30 vrije kavels voorzien, waarvan 15 loten bestemd zijn voor alleenstaande bebouwing, 14 voor gekoppelde bebouwing en 1 voor gesloten bebouwing. Daarnaast zal de sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel ook 7 sociale koopwoningen bouwen.

Sluit jouw bedrijf aan op de zon: investeer vandaag, betaal morgen minder

Via het Europees project BISEPS genieten ondernemers uit Roeselare en Lichtervelde dankzij WVI van GRATIS begeleiding op maat bij het plaatsen van zonnepanelen. Profiteer nu van dit tijdelijk aanbod!

Stad Izegem onderzoekt mogelijkheden voor vrachtwagenparking

Stad Izegem heeft twee bedrijventerreinen, Izegem-Noord en Izegem-Zuid, die beheerd worden door WVI. Beide zones genieten van een uitstekende strategische ligging, maar kampen met een parkeerproblematiek van vrachtwagens in en rond de bedrijventerreinen.

Koud winterweer ideaal om energieverlies van woningen aan te tonen

In de loop van de nacht is de ‘thermocar’ van WVI uitgereden om de gevels van meer dan 250 woningen in Kortemark te scannen op energieverliezen.

WinVorm lezingenreeks blijft ook in 2018 inspireren

WinVorm (West-Vlaanderen in Vorm) 2018 is een initiatief van de intercommunales Leiedal en WVI, de Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Landmaatschappij en het Team Vlaams Bouwmeester. Met een nieuwe reeks willen de organiserende partners opnieuw een bijdrage leveren aan meer ruimtelijke kwaliteit in de provincie.

Uitbreiding bedrijventerrein Ieperleekanaal in snel tempo uitverkocht

Met de ondertekening van de akte werd het laatste perceel grond op het bedrijventerrein Ieperleekanaal - uitbreiding Pilkem verkocht. Langs de Sint-Krispijnstraat werd in 2016 nog negen hectare extra ruimte voorzien voor 7 regionale bedrijven. 

Laatste kavel bedrijventerrein Flandria in Wingene verkocht

Het lokaal bedrijventerrein Flandria in Wingene is nu ook officieel uitverkocht. Met de ondertekening van de akte mag Delecsol bvba zich trotse eigenaar noemen van het laatste perceel grond op het bijna 7 hectare groot bedrijventerrein dat eind september nog feestelijk werd ingehuldigd.

Renteloze energielening voor Roeselarenaren

Stad Roeselare heeft beslist om kandidaat(ver)bouwers een renteloze energielening aan te bieden. Met deze beslissing wil Roeselare haar burgers aanmoedigen om te investeren in energiemaatregelen en hernieuwbare energiebronnen. 2018 is het jaar van de laatste kans voor wie in een eigen woning, huurwoning woont of eigenaar is van een huurwoning in Roeselare.

Cras Woodgroup breidt uit op bedrijventerrein Plassendale III in Oostende

Cras Woodgroup, met hoofdzetel te Waregem,  breidt uit op industriezone Plassendale III in Oostende. De wortels van het familiebedrijf gaan reeds terug tot 1878, zodat de houtgroep zich dit jaar mag opmaken voor zijn 140 jarig bestaan. Momenteel staat met CEO Frédéric Cras de vierde generatie van de familie aan het roer.

Europees project Transmobil uit de startblokken

Werk maken van betere mobiliteit in de Frans-Vlaamse grensregio: dat is de ambitie van het Europese project Transmobil. Dat ging op 1 januari 2018 van start in het programma Interreg V France - Wallonie - Vlaanderen.

Abonneren op Alle