Midwest

Zeven Lichterveldse bedrijven krijgen samen 107.400 EUR om koning auto thuis te laten

Zeven Lichterveldse bedrijven investeren samen in duurzaam woon-werkverkeer. Liefst 227.185 EUR wordt ingezet om personeelsleden met de fiets naar het werk te krijgen.

EVENT | Energiebewust ondernemen in Izegem - 20 september 2017

Bewust omgaan met energie, inzetten op energie-efficiëntie en zelf hernieuwbare energie produceren zijn interessante uitdagingen voor de toekomst waar het BISEPS project (Business Clusters Integrated Sustainable Energy PackageS) een antwoord op wil bieden.

Projectbureau 'Herbestemming Kerken' lanceert vierde oproep

Gemeenten en kerkbesturen kunnen vanaf 15 augustus 2017 opnieuw een aanvraag indienen voor een begeleid haalbaarheidsonderzoek voor de volledige herbestemming of de nevenbestemming van een parochiekerk. Het Projectbureau ‘Herbestemming Kerken’ begeleidt dit traject.

Ruim 70 deelnemers voor infosessie 'toekomst van kerkgebouwen'

 

Op woensdag 7 juni 2017 organiseerde WVI een infosessie rond de toekomst van kerkgebouwen in de Sint-Martinuskerk te Loppem.

Vierde Kennisplatform Intergemeentelijke Samenwerking rond 'hoe zorgdiensten in de gemeente verzelfstandigen’

De vierde editie van het Kennisplatform Intergemeentelijke Samenwerking vond plaats op 4 mei 2017 in Jabbeke met als thema ‘hoe zorgdiensten in de gemeente verzelfstandigen’.

Nieuwe Oproep WinVorm wordt binnenkort gepubliceerd

De tiende Oproep WinVorm, de West-Vlaamse variant van de Open Oproep (Team Vlaams Bouwmeester), op initiatief van WinVorm (West-Vlaanderen in Vorm), wordt gepubliceerd op 20 januari 2017.

Projectbureau 'Herbestemming Kerken' lanceert derde oproep

Gemeenten en kerkbesturen kunnen vanaf 15 december 2016 opnieuw een aanvraag indienen voor een begeleid haalbaarheidsonderzoek voor de volledige herbestemming of nevenbestemming van een parochiekerk. Het Projectbureau ‘Herbestemming Kerken’ begeleidt lokale besturen bij een haalbaarheidsonderzoek voor de gedeeltelijke of volledige herbestemming van een parochiekerk.

Regio Midwest informeert haar architecten

Vanaf 23 februari 2017 is het elektronisch kunnen indienen van een bouwvergunning een recht voor de burgers in Vlaanderen. Dit betekent dat ook de gemeentebesturen hun werking moeten aanpassen om het digitaal indienen van vergunningen mogelijk te maken. In de regio Midden-West-Vlaanderen zijn de 16 besturen klaar om deze dienstverlening aan hun burgers aan te bieden.

Kris Declercq nieuwe voorzitter Midwestoverleg

Kris Declercq, burgemeester Roeselare, werd dinsdag 22 maart 2016 door zijn collega burgemeesters aangesteld als nieuwe voorzitter van het Midwestoverleg. Bert Maertens – burgemeester Izegem – wordt ondervoorzitter.In de regio Midden-West-Vlaanderen werken de 17 besturen samen onder de koepel van het Midwestoverleg.

Eerste Kennisplatform Intergemeentelijke Samenwerking succesvol

Op 3 december kwam het Kennisplatform Intergemeentelijke Samenwerking voor een eerste keer samen in Beernem. Het initiatief hiertoe werd genomen door WVI samen met het Westhoekoverleg, het Midwestoverleg en de Burgemeestersconferentie regio Brugge. De betrokken regio’s willen met dit Kennisplatform ervaringen met betrekking tot intergemeentelijk samen werken uitwisselen en verdiepen.

Abonneren op Midwest