Natuur

Bioloog Arnout Zwaenepoel te gast bij #Weetikveel met waardevolle wilgenweetjes

Symbool voor liefdesverdriet, woonplaats voor heksen, schorsfluitjes om duivels te verjagen, .. Rond wilgen hangen heel wat mythes en verhalen. Maar het zijn ook gewoon straffe bomen. 

Nieuw boek: Herders, schapen en natuurbeheer in het zwinstreek

Arnout Zwaenepoel van WVI voerde in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen een etno-ecologisch onderzoek in de Zwinstreek uit. De provincie gaf de opdracht vanuit de interesse voor de historiek van het landschap, de flora en de fauna en de mensen die dit eeuwenlang beheerden.

Acties grensoverschrijdend sportaanbod voorgesteld tijdens startmoment 'TransSport - grenzeloos sportief'

Op donderdag 14 november 2013 hebben de partners van het Interreg IV A project "TransSport - grenzeloos sportief" hun project voorgesteld in Adinkerke. Dit Frans-Vlaamse project wil het sportaanbod in de grensoverschrijdende regio openstellen voor alle inwoners van de regio, jong en oud, sportief en minder sportief. 

Milieuboottocht voor mandatarissen op 3 en 25 maart

Het waterbeleid is een van dé grote uitdagingen voor de gemeenten. De financiering van het gemeentelijk rioolstelsel, het afkoppelen van regenwater, wateroverlast, ... zijn belangrijke thema's die beslissingen van de lokale overheid vragen. Beslissingen die moeten kaderen binnen het integraal waterbeleid.

Abonneren op Natuur