Ondernemen

WVI lanceert nieuwe website met aanbod wonen en ondernemen

WVI beschikt zowel voor wonen als ondernemen over een uitgebreid aanbod aan beschikbare bouwgrond/percelen. Kandidaat-kopers kunnen voortaan terecht op www.wvi.be/aanbod/wonen of www.wvi.be/aanbod/ondernemen.

Uitverkocht bedrijventerrein Flandria verwelkomt ondernemers

WVI en de gemeente Wingene hebben gisteren het bedrijventerrein Flandria langs de Kortrijksteenweg (N50) feestelijk ingewandeld. De harmonie Sint-Cecilia nam de ruim 100 aanwezigen op sleeptouw doorheen het bedrijventerrein waarna iedereen werd uitgenodigd voor een korte toelichting bij gastbedrijf SemperFi - Devos gevolgd door een hapje en een drankje.

Bouw bedrijfsverzamelgebouw in Langemark-Poelkapelle binnenkort van start

In West-Vlaanderen is er een grote vraag naar vestigingsruimte van bedrijven, maar de ruimte voor bedrijvigheid is beperkt. Vooral voor bedrijven die een kleinere oppervlakte nodig hebben (< 1.000 m²), is er een gering aanbod. WVI probeert een antwoord te bieden op deze problematiek door in West-Vlaanderen bedrijfsverzamelgebouwen te realiseren.

Bedrijventerrein De Briekhoek in Moorslede uitverkocht

Het bedrijventerrein De Briekhoek in Moorslede is uitverkocht. Deze week werd het laatste beschikbare perceel verkocht aan de firma Hilma.

Bekendmaking en inzagerecht onteigeningsplan RUP Bootweg Wervik

Het directiecomité van de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) brengt ter kennis van de bevolking dat, in toepassing van de artikels 2.4.3. e.v. van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, het onteigeningsplan Bootweg, dat werd opgemaakt met het oog op de verwezenlijking van het “RUP Bootweg Wervik” (bedrijventerrein) door de Raad van Bestuur voorlopig werd aangenomen in zitting van 21-06-2017.

Infrastructuurwerken bedrijventerrein Moerkerkebrug van start

WVI realiseert in samenwerking met de Stad Damme het lokaal bedrijventerrein Moerkerkebrug in Moerkerke. Deze week werden de infrastructuurwerken voor de aanleg van de riolering en de wegenis op het bedrijventerrein aangevat door aannemer De Witte uit Maldegem. Deze werken zullen wellicht tot na de herfstvakantie 2017 duren. Vervolgens zullen de nutsleidingen worden aangelegd.

EVENT | Energiebewust ondernemen in Izegem - 20 september 2017

Bewust omgaan met energie, inzetten op energie-efficiëntie en zelf hernieuwbare energie produceren zijn interessante uitdagingen voor de toekomst waar het BISEPS project (Business Clusters Integrated Sustainable Energy PackageS) een antwoord op wil bieden.

INFOMOMENT | Bedrijventerreinen Moerkerkebrug - 12 september 2017

De verkoopprocedure voor het bedrijventerrein Moerkerkebrug in Moerkerke (Damme) wordt binnenkort opgestart. Het toekomstig bedrijventerrein zal netto ca. 2 ha ruimte bieden voor lokale bedrijvigheid.

Archeologen vinden grafresten en Romeinse munt op bedrijvenzone Roeselaarsweg in Torhout

In Torhout hebben archeologen op een toekomstig bedrijventerrein van WVI grafresten en een Romeinse munt gevonden met de afbeelding van keizer Marcus Aurelius. WVI realiseert er in samenwerking met de stad Torhout een nieuw gemengd bedrijventerrein.

Bedrijfsverzamelgebouw als sluitstuk van bedrijventerrein Stegen Akker in Lichtervelde

In Lichtervelde is projectontwikkelaar De Zilverberg bvba gestart met de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Stegen Akker. Het bedrijfsverzamelgebouw vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van het bedrijventerrein.

Abonneren op Ondernemen