Ondernemen

Vlasbedrijf Wavalin gaat nieuwe toekomst tegemoet
Vlas, een oud Vlaams gewas, wordt in één adem ook het materiaal van de toekomst genoemd. Dankzij de groeiende aandacht voor een circulaire economie, waarbij producten en grondstoffen hergebruikt worden.
Verkoop eerste perceel op bedrijventerrein Haandeput is een feit
Tuinaannemer Bart De Leersnijder uit Meulebeke mag zich officieel de eerste eigenaar noemen van een perceel grond op het bedrijventerrein Haandeput in Meulebeke. Gisteren vond de ondertekening van de akte plaats. 
 
Momenteel zijn de eerste verkennende gesprekken lopende met de architect voor het 1503m² groot perceel.
17 extra units op bedrijventerrein De Briekhoek in Moorslede
Vandaag werd het laatste perceel op de nieuwe ambachtelijk zone De Briekhoek voorgesteld als bedrijfsverzamelgebouw. Door de grote interesse van lokale ondernemers is de uitbreiding van het bedrijventerrein langs de Tuimelarestraat volledig uitverkocht, maar bedrijven met een kleine ruimtevraag kunnen binnenkort terecht in één van de 17 units van het bedrijfsverzamelgebouw Ten Briek.
Bedrijventerrein Haandeput in Meulebeke nu echt uit de startblokken

Burgemeester Dirk Verwilst opende vandaag het langverwachte nieuwe bedrijventerrein Haandeput aan de Tieltstraat (N399A). Samen met Geert Sanders, algemeen directeur van WVI, werden de toekomstige ondernemers verwelkomd tijdens een Meet & Greet in zaal Amuse in Meulebeke.

Chiro Ruiselede plant 2263 bomen in eigen speelbos

Naast de lokalen van de Chiro Ruiselede in de Kraaienbroekdreef hebben de gemeente Ruiselede, WVI, de Chiromeisjes, -jongens en ouders zaterdagmorgen tijdens de Dag van de Natuur 2263 bomen en planten aangeplant voor een nieuw speelbos. In 2006 kreeg de Chiro Ruiselede van de gemeente nog nieuwe lokalen.

Zeven Lichterveldse bedrijven krijgen samen 107.400 EUR om koning auto thuis te laten

Zeven Lichterveldse bedrijven investeren samen in duurzaam woon-werkverkeer. Liefst 227.185 EUR wordt ingezet om personeelsleden met de fiets naar het werk te krijgen.

EVENT | Transport Bis - 23 november 2017

Op donderdag 23 november organiseren de POM en de Provincie West-Vlaanderen, samen met De Vlaamse Waterweg nv en de intercommunales WVI en Leiedal, een interactieve studienamiddag waar de conclusies en beleidsaanbevelingen van Transport Bis uitgebreid aan bod komen. Een niet te missen event voor experts en beleidsmensen met een passie voor ruimte, lokale bedrijvigheid en binnenvaart.

Provincie West-Vlaanderen vraagt 430 ha netto bijkomende bedrijventerreinen aan Vlaanderen
Op donderdag 19 oktober keurde de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen het ontwerp-eindrapport ‘Berekening van de vraag naar bedrijventerreinen in West-Vlaanderen’ goed.
WVI lanceert nieuwe website met aanbod wonen en ondernemen

WVI beschikt zowel voor wonen als ondernemen over een uitgebreid aanbod aan beschikbare bouwgrond/percelen. Kandidaat-kopers kunnen voortaan terecht op www.wvi.be/aanbod/wonen of www.wvi.be/aanbod/ondernemen.

Uitverkocht bedrijventerrein Flandria verwelkomt ondernemers

WVI en de gemeente Wingene hebben gisteren het bedrijventerrein Flandria langs de Kortrijksteenweg (N50) feestelijk ingewandeld. De harmonie Sint-Cecilia nam de ruim 100 aanwezigen op sleeptouw doorheen het bedrijventerrein waarna iedereen werd uitgenodigd voor een korte toelichting bij gastbedrijf SemperFi - Devos gevolgd door een hapje en een drankje.

Abonneren op Ondernemen