15/09/2017

Bedrijventerrein De Briekhoek in Moorslede uitverkocht

Het bedrijventerrein De Briekhoek in Moorslede is uitverkocht. Deze week werd het laatste beschikbare perceel verkocht aan de firma Hilma.

Het nieuwe bedrijventerrein is gelegen langs de Tuimelarestraat en vormt zodoende een uitbreiding van het reeds bestaande bedrijventerrein. In totaal werd er ruim 5 hectare verkoopbare grond bouwrijp gemaakt, die bestemd is voor bedrijven met een maximale kavelgrootte van 5.000 m².

Het streven van de gemeente Moorslede en WVI was om een betaalbaar aanbod te creëren dat lokale bedrijven en starters de kans biedt om zich verder te ontwikkelen binnen de eigen gemeente. De verkoop aan Hilma is opnieuw een mooi resultaat van dit beleid. Hilma, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het toeleveren horeca- en projectmeubilair, is al jarenlang in Moorslede gevestigd. In totaal werden er twintig percelen verkocht, hoofdzakelijk aan bedrijven uit de gemeente zelf.

Bedrijven die geen perceel op het bedrijventerrein konden aankopen en toch nog op zoek zijn naar een nieuwe vestiging, hoeven niet te wanhopen. Eén van de percelen werd verkocht aan projectontwikkelaar Futurn, dat binnenkort zal starten met de bouw van een bedrijfsverzamelgebouw. Een bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit afzonderlijke units, waarvan bedrijven er één of meerdere kunnen aankopen. Het project van Futurn bestaat uit 17 units, variërend van 120 tot 270 m². Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een unit, kunnen terecht op www.futurn.com.