Chiro Ruiselede plant 2263 bomen in eigen speelbos

Chiro Ruiselede plant 2263 bomen in eigen speelbos
20.11.17

Naast de lokalen van de Chiro Ruiselede in de Kraaienbroekdreef hebben de gemeente Ruiselede, WVI, de Chiromeisjes, -jongens en ouders zaterdagmorgen tijdens de Dag van de Natuur 2263 bomen en planten aangeplant voor een nieuw speelbos. In 2006 kreeg de Chiro Ruiselede van de gemeente nog nieuwe lokalen. Met de aanplant willen ze het speelterrein aan de lokalen ingroenen, en daarmee ook de natuur een handje helpen.

"Er wordt bijna een halve hectare bos aangeplant”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur van WVI. “We zorgen samen met de gemeente voor 2263 verschillende planten en inheemse bomen zoals ratelpopulier, zomereik en winterlinde. In een bos horen ook open plekken en struiklagen met overgangen van hoog naar laag. Zo wordt de rand van het bos voorzien van boswilg, meidoorn, vlier, lijsterbes en sporkehout.”

“Ruiselede heeft zich voorgenomen om tegen 2020 de CO2-uitstoot te verminderen en zo de luchtkwaliteit te verbeteren. De aanplant van nieuwe bomen moet daarbij helpen”, vervolledigt schepen Chris Dewinter.

Samen met schepen Chris Dewinter gaf Geert Sanders om 9u00 het startschot om de handen uit de mouwen te steken en de eerste bomen van het speelbos aan te planten.

Het speelbos komt er ter compensatie van de 185 bomen die stonden op het nieuw lokaal bedrijventerrein dat WVI realiseerde. Het 10 hectare groot bedrijventerrein werd begin mei nog feestelijk geopend in aanwezigheid van de toekomstige ondernemers.