14/12/2017

Houtspecialist Woodproject investeert in nieuwbouw op bedrijventerrein Menen Oost

De broers Vankeirsbilck, drijvende kracht achter houtspecialist Woodproject, hebben grootse plannen. Met een hedendaags ogende architectuur willen ze vanaf september 2018 uitpakken op het bedrijventerrein Menen Oost. De gebouwen combineren zowel kantoor, atelier als showroom vlakbij de belangrijkste invalswegen N32-A19.

Woodproject is specialist in houten bijgebouwen en tuinconstructies: van terrassen, afsluitingen tot bijgebouwen op maat steeds in kwalitatief hout. Sinds kort hebben ze hun aanbod uitgebreid met duurzame houten gevel- of wandbekleding onder de naam Woodwall. “Door de voortdurende groei barst onze huidige locatie in de Robert Klingstraat in Wervik letterlijk uit zijn voegen. In 2015 hebben we het bedrijf overgenomen. Zo is ons personeelsbestand in geen tijd verdubbeld van 11 naar 27 medewerkers”, getuigen Peter en Vincent Vankeirsbilck. “De reden? Mensen willen vandaag maximaal vakantie beleven in eigen tuin. De tuinberging maakt stilaan plaats voor een luxueus poolhouse of buitenhuisje.”

Woodproject was al een hele tijd op zoek naar een nieuwe site om de bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden.

Het bedrijventerrein Menen Oost, een ontwikkeling van WVI, is dan ook de uitgelezen plaats om er een nieuwbouw op zichtlocatie te realiseren. “De grote visibiliteit en bereikbaarheid zijn hier de absolute troeven, maar we gingen ook specifiek op zoek naar een terrein in een straal van 10 kilometer rond de huidige vestiging, zodat ons personeel probleemloos kan meeverhuizen.”

WVI en het stadsbestuur zijn blij met de investering van Woodproject. Burgemeester Martine Fournier: “Bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein hebben we samen met WVI heel bewust ingezet op een hoogwaardig karakter. Dit komt tot uiting in het openbaar domein, waarin ruimte voorzien werd voor groenzones, waterbuffering en fietspaden.” Schepen Mieke Syssauw vult aan: “Het ontwerp van Woodproject, dat met een aantrekkelijke architectuur optimaal profiteert van de zichtbare locatie, past uitstekend in dit kader. De bouwvergunning werd recent afgeleverd waardoor Woodproject begin januari kan starten met de bouw.”

Met de komst van Woodproject naar bedrijventerrein Menen Oost biedt WVI opnieuw een bedrijf de kans om verder te groeien in de eigen regio. “Reeds 18 bedrijven en de brandweer van Menen gingen Woodproject voor op dit bedrijventerrein, goed voor een totale oppervlakte van ruim 10 hectare. Voor de resterende 5 hectare voeren wij momenteel gesprekken met potentiële kandidaat-kopers”, aldus Geert Sanders, algemeen directeur van WVI.  

Ondernemers die interesse hebben in het aanbod van WVI kunnen een kijkje nemen op https://www.wvi.be/nl/aanbod/ondernemen/kaart.