Uitverkocht bedrijventerrein Flandria verwelkomt ondernemers

Uitverkocht bedrijventerrein Flandria verwelkomt ondernemers
27.09.17

WVI en de gemeente Wingene hebben gisteren het bedrijventerrein Flandria langs de Kortrijksteenweg (N50) feestelijk ingewandeld. De harmonie Sint-Cecilia nam de ruim 100 aanwezigen op sleeptouw doorheen het bedrijventerrein waarna iedereen werd uitgenodigd voor een korte toelichting bij gastbedrijf SemperFi - Devos gevolgd door een hapje en een drankje.

Het lokaal bedrijventerrein Flandria creëert bijna 7 hectare extra ruimte om te ondernemen in Wingene. De percelen waren in een mum van tijd uitverkocht. Zo hebben 26 bedrijven er hun nieuwe thuis gevonden. In maart vorig jaar werden de eerste akten verleden waardoor de eerste bedrijven reeds een gebouw hebben gerealiseerd. De gebouwen op de zichtlocatie ter hoogte van de Kortrijksteenweg (N50) zullen over een beeldbepalende architectuur beschikken.

De bedrijven die er zich vestigen zijn actief in diverse domeinen: het plaatsen van parket, bandencentrale, tuinmeubels, bouwaanneming, timmerwerken, sanitair, elektriciteitswerken, interieur, carports, transport, fietsenherstelling, tegelbedrijf, distributie van medische hulpmiddelen, HVAC, bescherming tegen wateroverlast, tweedehands metaalbewerkingsmachines en schilderwerken. 11 ondernemers zullen ook hun woning integreren in het bedrijfsgebouw.

Het bedrijventerrein is enkel bereikbaar via de Kortrijksteenweg (N50). Het vrachtverkeer wordt tevens verhinderd om via de Pastorijstraat door de kern van Zwevezele te rijden. Voor fietsers en voetgangers werd een bijkomende toegang voorzien aan de Zonnebekestraat.

Het bedrijventerrein wordt omgeven door een groenzone die reeds werd aangeplant. Deze groene bufferzone vormt een belangrijk onderdeel van een kwaliteitsvol aangelegd bedrijventerrein. Bij de aanleg van het groen werd rekening gehouden met de omgeving waarbij ruime bufferzones werden aangelegd ten opzichte van de aanpalende woningen langs de Rupsenstraat en het aanliggend agrarisch gebied aan de overzijde van de Zonnebekestraat.

Om de kwaliteit van de openbare groenzones te waarborgen, wordt het onderhoud en het beheer nauwgezet opgevolgd door de WVI-parkmanagers. Zij vormen het centraal aanspreekpunt voor de bedrijven. Eigenaars van een bouwkavel dragen bij in de kosten van het onderhoud van de openbare groenzones.

WVI heeft er opnieuw werk van gemaakt om de kandidaat-koper een kavel op maat van zijn bedrijf aan te bieden. Deze individuele aanpak, in combinatie met een kwalitatieve ontwikkeling en een kostprijs gebaseerde verkoopprijs maakt het een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe bedrijven. Bovendien verleent WVI gratis advies op de bouwplannen van de bedrijven.