WVI en Ingelmuster verwelkomen bedrijven Zandberg tijdens meet & greet

WVI en Ingelmuster verwelkomen bedrijven Zandberg tijdens meet & greet
16.06.17

De ondernemers van het regionaal bedrijventerrein Zandberg gelegen tussen de Doel- en de Bruggestraat werden gisteren verwelkomd door WVI en de gemeente Ingelmunster tijdens een MEET & GREET in gastbedrijf Casabull. Het bijna 13 hectare groot bedrijventerrein met toegelaten activiteiten zoals productie, opslag en onderzoek kent reeds 12 nieuwe kopers. Voor de snelle beslissers: 2 percelen van elk ongeveer 3000 m² zijn nog beschikbaar.

De bedrijven die er zich vestigen zijn: Bouwstoffen Desmet, Bimatra (houtafval), Deltracon (weverij), M-Express (verhuizingen, transport en opslag), Dierick-Degrande (dakwerken), Verschoot (groothandel in dakbedekking en vloeren), Comet-Technics (ontwerpen en productie van machines), Engico (automatisatie, programmering en engineering), Stuivenberg (meubelfabriek), Xeon International (vullen van flacons), Amalo (productie van machineonderdelen) en Casabull (metaalconstructie). Enkele ondernemers zullen hun woning zelfs integreren in het bedrijfsgebouw. Een aantal van deze bedrijven is al op het bedrijventerrein gevestigd, andere starten binnenkort met de bouwwerken.

Burgemeester Kurt Windels: "Kansen geven aan groeiende ondernemingen en werk creëren dicht bij huis zijn twee prioritaire doelstelling van het beleid. Een bedrijventerrein als Zandberg slaagt hier perfect in. De snelle verkoop van de gronden is een mooi bewijs van de dynamiek die er heerst in Ingelmunster. Onze gemeente zit door de grote infrastructuurwerken in een ware transitiefase. Stap voor stap bouwen we aan het Ingelmunster van morgen, de realisatie van dit bedrijventerrein is daar een essentieel onderdeel van."

WVI hecht veel belang aan de kwaliteit van haar bedrijventerreinen. “Een goede kwaliteit zorgt voor een beter vestigingsklimaat en een aangename werkomgeving”, treedt Geert Sanders, algemeen directeur WVI, bij. “Zo wordt het onderhoud en beheer van de openbare groenzone nauwgezet opgevolgd door de WVI-parkmanagers. Zij vormen het centraal aanspreekpunt voor de bedrijven.” Toekomstige eigenaars van een perceel dragen bij in deze kosten. Specifiek voor het bedrijventerrein Zandberg werden in de bufferzone die uitkijkt op een open agrarisch gebied waterbufferbekkens geïntegreerd. Dit is voornamelijk een win-win situatie: door het water collectief te bufferen, moeten bedrijven dit niet meer op hun eigen perceel voorzien, moet er slechts één systeem gecontroleerd en onderhouden worden en kan er een visuele meerwaarde gecreëerd worden door dit op een natuurlijke manier te integreren in de bufferzone.

Bedrijventerrein Zandberg is een CO2-neutraal bedrijventerrein wat betekent dat alle bedrijven groene stroom verbruiken. Bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein was er ook bijzondere aandacht voor duurzame energie waarbij WVI de kopers begeleid heeft bij het zoeken naar energiezuinige oplossingen voor hun bedrijf. Zo worden de energiekosten van de bedrijven laag gehouden alsook de milieulast van het bedrijventerrein beperkt.

Het bedrijventerrein Zandberg sluit aan bij de andere industriezones van de Industrielaan en zal worden opgenomen in de bewegwijzering als Zone 3. Als verlengstuk van de WVI-bewegwijzering voorzien we voor alle bedrijven van bedrijventerrein Zandberg een individueel bedrijfspaneel. Ook de bedrijven van het bestaande bedrijventerrein zullen de mogelijkheid krijgen om een paneel bij WVI te bestellen, zodoende de uniformiteit van het bedrijventerrein te verhogen.

Ondernemers die interesse hebben in één van de 2 resterende percelen, kunnen contact opnemen met WVI via 050 36 71 71 of ondernemen@wvi.be