01/02/2011

Archeologisch onderzoek op toekomstig wvi-bedrijventerrein Ter Eike in Staden - publieksbezoeken

In opdracht van wvi wordt een archeologisch onderzoek uitgevoerd op het toekomstig bedrijventerrein Ter Eike, gelegen langs de Nijverheidsstraat in Staden. Dit lokaal bedrijventerrein, waarvan de realisatie gebeurt in samenspraak met de gemeente Staden, heeft een verkoopbare oppervlakte van ongeveer 4,6 ha en zal plaats bieden aan een 20-tal bedrijven.

Vorig jaar werd op het terrein een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Archeologen keken of er sporen waren van gebouwen uit de Middeleeuwen of nog vroeger. Er werden waardevolle resten uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen gevonden. Daarom zoekt men nu verder vooral naar middeleeuwse bewonersresten.
Halfweg februari kunnen de onderzoekers meer info geven over wat er precies gevonden is en welke waarde die vondsten hebben voor de geschiedenis van die plek.
Kan de toponiem Hogeschuur in verband gebracht worden met de vondsten? Stond daar een grote hoeve? En hoe zag die er uit? Waar lag die Romeinse weg precies?

 Een bezoek aan de site?

Op drie momenten kan je een bezoek brengen aan de site.
Je krijgt uitleg over: archeologie, het onderzoek in Staden, de waarde van de vondsten en wat er verder mee zal gebeuren...  En je mag even op het terrein. Stevige laarzen zijn daarbij noodzakelijk.

 Geleid bezoek op:

* donderdag 17 februari om 16.30 uur
* vrijdag 18 februari om 13.30 uur
* zaterdag 19 februari om 9.30 uur

Heb je interesse? Neem dan contact op met de gemeentelijke cultuurdienst van Staden: 051 708 200 of annie.lalleman [at] staden.be. Opgelet! Het aantal deelnemers is beperkt. Bezoek op eigen risico.
Om het onderzoek niet te storen wordt op andere momenten geen publiek toegelaten.

Tags