08/05/2014

Archeologisch vervolgonderzoek Fleternasite Vleteren

Een archeologisch vooronderzoek heeft uitgewezen dat een vervolgonderzoek op de Fleternasite in  Vleteren noodzakelijk is. Binnen het projectgebied werd immers een hoge concentratie van hoofdzakelijk Romeinse sporen aangetroffen. Daarnaast werden ook sporen uit de Middeleeuwen en de late IJzertijd aangetroffen.

Aansluitend op dit vervolgonderzoek zullen de infrastructuurwerken voor het bedrijventerrein na de zomer kunnen starten. De percelen zijn reeds in verkoop.

Fleterna is een lokaal bedrijventerrein  met kavels die  tot 5.000 m² groot zijn. Het terrein is strategisch gelegen langs de N8, waardoor een aantal kavels geniet van een uitgesproken commerciële ligging. 

De kavels zijn bestemd voor productie, opslag en verwerking van goederen; groothandel; transport- en distributieactiviteiten. Kleinhandel, tankstations, horeca en autonome kantoren zijn uitgesloten. Een pluspunt is dat de bedrijven een woning kunnen integreren in hun bedrijfsgebouw.

Op het bedrijventerrein realiseert wvi eveneens een bedrijfsverzamelgebouw dat begin 2016 instapklaar zal zijn. Een bedrijfsverzamelgebouw is de ideale oplossing voor bedrijven die weinig ruimte nodig hebben.  De modules kunnen  flexibel ingericht worden en er kan extra ruimte gecreëerd worden door een verdieping en/of modules samen te voegen. Het bedrijfsverzamelgebouw op de Fleternasite telt 10 modules van 150m².



Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een stuk grond of een module in het bedrijfsverzamelgebouw kunnen vrijblijvend contact opnemen met het infoloket van wvi -infoloket [at] wvi.be of 050 36 71 71.