19/03/2014

Archeologisch vooronderzoek op toekomstig bedrijventerrein Beveren Noord-Oost

In samenwerking met de stad Roeselare zal wvi instaan voor de ontwikkeling van het regionale bedrijventerrein Beveren Noord-Oost. Het toekomstige bedrijventerrein beslaat een kleine 50 hectare en is gelegen tussen de Heirweg, de ringweg R32, de Beversesteenweg en de Vloedstraat in Roeselare (Beveren).

Voorafgaand aan de ontwikkeling van de gronden wordt het terrein onderzocht op de aanwezigheid van archeologische sporen. Dit gebeurt op voorschrift van het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid. Het onderzoek, dat enkele weken zal duren, is ondertussen van start gegaan en wordt uitgevoerd door de archeologen van Ghent Archaeological Team (GATE bvba). Dit gebeurt door middel van manuele boringen en door het trekken van parallelle, continue sleuven. De verzamelde gegevens worden vervolgens verwerkt tot een rapport.

De vorderingen en resultaten van het archeologisch onderzoek kunnen gevolgd worden op: www.bieradar.be/projecten.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een stuk grond kunnen vrijblijvend contact opnemen met het infoloket van wvi -  infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be) of 050 36 71 71.