05/09/2013

Archeologische opgraving op bedrijventerrein West in Roeselare

Voorafgaand aan de start van de infrastructuurwerken van het bedrijventerrein langs de Oostnieuwkerksesteenweg in Roeselare zal in opdracht van wvi een archeologische opgraving gebeuren. Tijdens het archeologisch vooronderzoek vorig jaar werd immers de aanwezigheid van een vol- en laatmiddeleeuws cultuurlandschap aangetoond.

Het bestaan van een vol- en laatmiddeleeuws cultuurlandschap bleek onder andere uit de aanwezigheid van grachten en greppels, kuilen, paalsporen, concentraties van aardewerk en een veldoven die wijzen op bewoning en exploitatie van de rurale omgeving. Door de opgraving die nu start moet er meer duidelijkheid komen over de historische periode en de relatie met de nabijgelegen hoeve.

Archeologen zullen op 9 september 2013 starten met deze opgravingen. Dit archeologisch onderzoek zal 3 kalendermaanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. De infrastructuurwerken voor de uitrusting van het bedrijventerrein worden in de loop van 2014 aangevat.

Het bedrijventerrein Roeselare West is bestemd voor gemengde, regionale activiteiten. De percelen zullen bouwrijp zijn in de loop van 2015. Terwijl de infrastructuurwerken in uitvoering zijn, zal de verkoop opgestart worden.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aankoop van grond voor hun bedrijfsactiviteit, kunnen nu reeds contact opnemen met wvi T 050 36 71 71 - infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be).