15/12/2011

Bedrijfsverzamelgebouw Transvaal geselecteerd als kwalitatief bedrijfsgebouw

Het bedrijfsverzamelgebouw Transvaal in Waregem  gerealiseerd door wvi, is geselecteerd voor  de publicatie ‘Kwalitatieve bedrijfsgebouwen in West-Vlaanderen 2010-2011', een uitgave van de provincie West-Vlaanderen.

De Provincie wil met deze tweejaarlijkse uitgave bedrijven stimuleren om meer aandacht te besteden aan duurzame architectuur in een kwaliteitsvolle omgeving en reikt hen 9  geslaagde voorbeelden aan.

In het kader van het duurzaam beheer van bedrijventerrein besteedt wvi veel aandacht aan de architecturale waarde van een bedrijfsgebouw.
Het bedrijfsverzamelgebouw Transvaal in Waregem is hiervan een mooi voorbeeld. Transvaal werd ontworpen door het architectenbureau Coussée en Goris. In een bedrijfsverzamelgebouw kunnen verschillende bedrijven samen, maar toch in aparte modules worden gehuisvest. De formule is vooral geschikt voor kleinschalige lokale bedrijven, die anders soms moeilijk een geschikte vestigingslocatie vinden. Transvaal bestaat uit  9 modules,  bedrijven kunnen een of meer modules aankopen, met een oppervlakte die varieert van 375 tot 620 m². Wvi verkoopt de modules als casco, zodoende staan de kopers zelf in voor de afwerking en geven ze hun bedrijfsruimte een eigen identiteit.

Dat het bedrijfsverzamelgebouw Transvaal geselecteerd is voor de 5e editie van  ‘Kwalitatieve bedrijfsgebouwen in West-Vlaanderen 2010-2011', bevestigt dat wvi er in slaagt kwalitatieve bedrijfsgebouwen te realiseren.
Op vandaag past wvi deze werkwijze reeds toe op veel van haar projecten waarbij architectuur een belangrijk aandachtspunt is in het totale ambitieniveau voor het bedrijventerrein.