29/11/2013

Bedrijventerrein Bundingstraat in Ruiselede: archeologisch proefsleuvenonderzoek in tweede fase

Het preventief archeologisch  vooronderzoek van dit voorjaar  leverde archeologische sporen uit de Romeinse periode op. Vervolgens  werd door het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap een archeologisch vooronderzoek voorgeschreven om het archeologisch potentieel van de projectzone na te gaan.
Over grote delen van het terrein komen verschillende Romeinse nederzettingsstructuren voor die getuigen van een dichte bezetting van het projectgebied. Binnen het spectrum aan sporen domineert de tweede eeuw n.Chr.
Momenteel wordt de rest van het projectgebied (4 ha) archeologisch onderzocht door middel van proefsleuven. Na het afronden hiervan kan de reikwijdte van het vervolgonderzoek vastgelegd worden.

Ondertussen is wvi  gestart met het infrastructuurdossier en wordt het bouwvergunningsdossier voorbereid.

Het toekomstig  bedrijventerrein heeft een bruto oppervlakte van 10 ha, de kavels zijn er max. 5000 m² groot, perfect geschikt voor lokale bedrijvigheid (aannemers, schrijnwerkers, schilderaars, metaalbewerkers, etc.).  We kunnen dus een 25 tot 50-tal bedrijven een nieuwe locatie aanbieden. Het is de bedoeling om bouwrijpe kavels te kunnen aanbieden in 2015. Het bedrijventerrein zal via één ontsluitingspunt aantakken op de N37, zodat het vrachtverkeer niet door het centrum zal passeren.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aankoop van grond voor hun bedrijfsactiviteit, kunnen nu reeds contact opnemen met wvi T 050 36 71 71 - infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be)