04/07/2011

Bedrijventerreinmanagement in Roeselare

Het project bedrijventerreinmanagement is een samenwerkingsverband tussen de dienst economie van de stad Roeselare, wvi en de POM West-Vlaanderen. Doel van het project is om het beheer van de bedrijventerreinen Haven en Beveren-Noord te verbeteren door samen te werken met de gevestigde bedrijven.

Via de projectoproep bedrijventerreinmanagement stelt het Agentschap Ondernemen subsidies beschikbaar aan organisaties die betrokken zijn bij het beheer van bedrijventerreinen. Op deze manier wil de Vlaamse Overheid hen stimuleren om samen met de gevestigde bedrijven te werken aan de kwaliteit van de bedrijventerreinen. De ondernemers zijn dagelijks op het bedrijventerrein aanwezig, waardoor zij als geen ander weten waar behoefte aan is en welke problemen er spelen.

De drie projectpartners hechten veel belang aan duurzame en kwalitatieve bedrijventerreinen. De toegekende subsidie van 75 365 euro dient in de eerste plaats om een structurele samenwerking op te zetten met de gevestigde ondernemers van het project.

Het beschikbare budget zal tevens worden aangewend om enkele concrete activiteiten te organiseren. Welke activiteiten dat zullen zijn, hangt mede af van de ondernemers zelf. Zij worden gevraagd om via een enquĂȘte hun prioriteiten kenbaar te maken. Hoewel het project zich in eerste instantie focust op de bedrijventerreinen Haven en Beveren-Noord, is het goed mogelijk dat ook de andere terreinen in de stad uiteindelijk bij het project betrokken zullen worden.