23/01/2014

Eurofreez wil nieuwe frietfabriek bouwen op bedrijventerrein Sappenleen in Poperinge

Gisteren ondertekende aardappeldiepvriesbedrijf Eurofreez een optieovereenkomst voor de aankoop van een perceel op bedrijventerrein Sappenleen in Poperinge.

Het betreft een perceel van 6,4 ha. Het is de bedoeling om hier een volledige nieuwe fabriek voor diepvriesfriet  te bouwen. Deze nieuwe fabriek zou 120 tot 150 nieuwe banen opleveren.
Dankzij de optieovereenkomst kan Eurofreez, dat een onderdeel vormt van het Nederlandse Aviko, de procedure starten om aan de nodige vergunningen te komen.

Sappenleen I werd uitgebreid met een gemengd regionaal bedrijventerrein van 29,2 ha bruto. De oppervlakte van de kavels varieert, we hebben ongeveer een 2 ha voor lokale bedrijven met kavels tot 5.000 m². Er is eveneens een zone van 3 ha voorzien voor specifieke bedrijven (afvalverwerking met recyclage, verwerking en bewerking van grondstoffen en delfstoffen, sloping en afbraak met opslag of recyclage van bouwstoffen). Het overige gedeelte van de zone is bestemd voor regionale bedrijven, deze kavels zijn minstens 5.000 m² groot en uitermate geschikt voor productie en verwerking van goederen, onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten en logistiek.

Het bedrijventerrein werd ontwikkeld met bijzondere aandacht voor duurzame energie. De windmolens zijn hiervan getuige. Daarnaast begeleidt wvi de bedrijven bij het zoeken naar energiezuinige oplossingen.

Momenteel hebben 21 bedrijven al een perceel toegewezen gekregen. Er is nog plaats voor een 3-tal bedrijven die zich willen vestigen op een perceel van maximum  5.000 m². De verkoopprijs varieert van € 70 tot  € 85 per m², naargelang de zone en met al dan niet een zichtlocatie.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich richten tot  wvi, infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be)