18/12/2015

Grote belangstelling voor duurzame glastuinbouwzone in Roeselare

Op 17 december organiseerde WVI een infomoment rond  de duurzame glastuinbouwzone in Roeselare. Het infomoment kende een grote belangstelling vanuit de sector. De aanwezige tuinders stelden meteen zeer gerichte vragen hetgeen aantoont dat er een grote creativiteit en bereidheid is om mee te gaan in een verhaal van maximale duurzaamheid.

Vlakbij de verbrandingsinstallatie van MIROM en de REO veiling wordt een gebied van een 30-tal ha ontwikkeld als een duurzaam bedrijventerrein voor grootschalige, geclusterde glastuinbouwbedrijven die gebruik zullen maken van de restwarmte van de MIROM.
Na een intensief voorbereidingstraject werd gisteren het officiƫle startschot gegeven via een algemeen infomoment voor de sector van de glastuinbouw in de regio.

De tuinders kregen na een ondersteunend welkomstwoord door Schepen van landbouw Marc Vanwalleghem heel wat informatie over de opzet van het project en de selectieprocedure voor de uitgifte. REO kondigde aan bereid te zijn om mee te investeren in het logistieke gebeuren. MIROM en WVI schetsten het ambitieniveau van het project.