20/09/2011

Inrichtingsplannen bedrijvenpark Roeselare West klaar

Met de afbakening van het regionaal stedelijk gebied Roeselare is ca 28 ha langs de Oostnieuwkerksesteenweg bestemd als gemengd regionaal bedrijventerrein. Dit is een bedrijventerrein dat van belang is voor de regio Roeselare en dat plaats kan bieden aan bedrijven met diverse activiteiten. Het betreft een zone van ca 18 ha ten noorden van de Oostnieuwkerksesteenweg, tussen de Bietstraat en de Ovenstraat. Het gebied ten zuiden van de Oostnieuwkerksesteenweg is ca 10 ha groot en situeert zich ten westen van de Mirom (milieuzorg Roeselare en Menen) verbrandingsoven.

In samenspraak met de stad Roeselare heeft wvi de inrichtingsplannen opgemaakt voor deze bedrijvenzone. Dit inrichtingsplan vormt de basis voor de verdere ontwikkeling van het gebied , gaande van de ontsluiting en de wegenis,  de afwatering tot de inrichting van de groenbuffers. Deze plannen zijn op 13 en 15 september 2011 voorgesteld aan de omwonenden en de aanpalende bedrijven.

Ondertussen wordt een ontwerper aangesteld om dit inrichtingsplan uit te werken tot een technisch ontwerp om vervolgens de bouwaanvraag te kunnen indienen.

De werken zullen in 2012 starten met het archeologisch onderzoek. Verwacht wordt dat de percelen in 2014 bouwrijp zullen zijn.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met het infoloket van wvi (infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be)) of 050 36 71 71.

Tags