02/12/2013

Obussen uit de Eerste Wereldoorlog aangetroffen op toekomstig bedrijventerrein in Wingene

Op het toekomstig lokaal bedrijventerrein Flandria in de deelgemeente Zwevezele is vandaag het archeologisch proefsleuvenonderzoek gestart. Meteen zijn er een 10-tal obussen van Franse origine aangetroffen die dateren uit de Eerste Wereldoorlog. Tijdens werken aan de Akkerstraat werden er ook al obussen gevonden. DOVO is momenteel bezig met het verwijderen van de obussen. Vermoedelijk zal er verder geen munitie meer gevonden worden.

Het archeologisch proefsleuvenonderzoek in opdracht van wvi, wordt uitgevoerd door GATE bvba en zal een 2-tal weken in beslag nemen. Het is de bedoeling om aan de hand van een aantal sleuven na te gaan of er archeologische sporen aanwezig zijn. Na het afronden hiervan weten we of er nog een vervolgonderzoek komt.
We hopen vooral dat deze vondsten geen vertraging zal veroorzaken voor dit project. De interesse vanuit de lokale KMO's voor deze site is immers groot.

Flandria is een lokaal bedrijventerrein met een  totale oppervlakte van 52.500 m², de kavels zijn er maximum 5.000 m² groot. Het terrein is strategisch gelegen langs de N50, waardoor een aantal kavels genieten van een uitgesproken zichtlocatie.   Er is één ontsluitingspunt voorzien op de N50, via de Pastorijstraat.

De kavels zijn bestemd voor productie, opslag en verwerking van goederen, groothandel, transport- en distributieactiviteiten. Complementaire dienstverlenende bedrijven kunnen zich hier ook komen vestigen. Kleinhandel, horeca en kantoren daarentegen zijn uitgesloten. 
Een pluspunt is de mogelijkheid om een woning te integreren in het bedrijfsgebouw.

 

Ondertussen werd het bouwvergunningsaanvraagdossier ingediend. De kavels zullen te koop aangeboden worden in het voorjaar van 2015.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen nu reeds contact opnemen met ons infoloket:  050 36 71 71 - infoloket [at] wvi.be of een kijkje nemen op  http://www.bhwvi.be