22/06/2015

Pas geopende bedrijvenzone Moortelmeers in Pittem bijna uitverkocht

Het nieuwe duurzame lokale bedrijventerrein Moortelmeers in Pittem is pas officieel geopend en al bijna uitverkocht. Van de 16 kavels zijn er nog slechts een viertal kavels beschikbaar.

Uniek is de aanpalende zone voor landschap- en natuurontwikkeling. Naast  het behoud van natuur- en landschapswaarden, wordt de valleifunctie versterkt en wordt de waterbuffering van het bedrijventerrein voorzien.

De nieuwe duurzame bedrijvenzone telt 4,8 ha bedrijfsgrond, goed voor 20 kavels. Nu de infrastructuurwerken afgerond zijn, is het terrein bouwrijp.
De groenaanleg is voorzien voor dit najaar.

De eerste bedrijven hebben al een bouwaanvraag ingediend en starten weldra met hun bouwwerken. De toegelaten activiteiten variëren van productie, opslag en onderzoek tot groothandel. Transportbedrijven, kleinhandel, horeca en autonome kantoren daarentegen zijn niet toegelaten.
De kavels worden op maat van de bedrijven bepaald, met een maximum van 5000 m². De gemiddelde perceelsgrootte bedraagt  2750 m².
De verkoopprijs bedraagt € 95 /m² voor percelen met zichtlocatie langs de Posterijlaan, € 85 /m² voor achterliggende percelen.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een stuk grond kunnen vrijblijvend contact opnemen met het infoloket van WVI -  infoloket [at] wvi.be of 050 36 71 71.