10/12/2015

Sloopwerken op toekomstig bedrijvenpark Beveren-Krommebeek

Langs de Vloedstraat in Roeselare (Beveren) is WVI gestart met de eerste afbraakwerken ten behoeve van het toekomstige bedrijvenpark Beveren-Krommebeek. Dit bedrijvenpark, dat in totaal bijna 50 hectare zal beslaan, is gelegen tussen de Heirweg, de ringweg R32, de Beversesteenweg en de Vloedstraat. In het gebied bevinden zich momenteel nog diverse hoeves, die uiteindelijk allemaal zullen wijken ten behoeve van het bedrijvenpark.

Het gebied dat wordt ingericht als bedrijvenpark, werd in het verleden hoofdzakelijk gebruikt voor landbouwdoeleinden. Nadat het gebied bestemd werd als gemengd regionaal bedrijventerrein, werden de gronden verworven door WVI. Op deze wijze werd WVI ook eigenaar van een zestal hoeves die gefaseerd worden afgebroken .

WVI wacht momenteel op de stedenbouwkundige vergunning voor de realisatie van de infrastructuur en de omgevingswerken. Zodra de stedenbouwkundige vergunning is toegekend, wordt er zo snel mogelijk gestart met de daadwerkelijke ontwikkeling van het gebied.

Het toekomstige bedrijvenpark zal overigens niet alleen plaats bieden aan bedrijven. Liefst 15 hectare zal ingericht worden als een kwalitatieve groene zone, waarin tevens ruimte voorzien wordt voor waterbuffering. Grote delen van deze groene zone worden publiek toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een stuk grond kunnen vrijblijvend contact opnemen met het infoloket van WVI – infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be) of 050 36 71 71.