08/11/2013

'TransSport - grenzeloos sportief' startmoment op 14 november in Adinkerke

Op donderdag 14 november a.s. om 15u00 nodigen de partners van het Interreg IV A project "TransSport - grenzeloos sportief" pers en publiek uit op het officiële startmoment van het project in het Groot Moerhof in Adinkerke. Dit Frans-Vlaamse project wil het sportaanbod in de grensoverschrijdende regio openstellen voor alle inwoners van de regio, jong en oud, sportief en minder sportief.

Aan beide zijden van de Frans-Vlaamse grens heeft de sportbeoefenaar een ruime keuze aan mogelijkheden op vlak van infrastructuur, clubs en evenementen. Gebruik maken van de sportaccommodatie, deelnemen aan een sportief evenement of zich aansluiten bij een club aan de andere kant van de grens blijkt echter in de praktijk geen evidentie. Daarom hebben zeven partners uit West-Vlaanderen en het Noorden van Frankrijk besloten hun krachten te bundelen in het Interreg IV A project "TransSport - grenzeloos sportief". 

Het Syndicat Mixte de la Côte d'Opale (SMCO), de Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS) West-Vlaanderen / Flandre-Dunkerque-Côte d'Opale, de Provincie West-Vlaanderen, de Conseil Général du Nord, de Conseil d'Architecture, d'Urbanisme et de l'Environnement du Nord (CAUE), de Direction Régionale de la Jeunesse, des Sports, et de la Cohésion sociale (DRJSCS) en BLOSO stellen u de acties voor die ze samen op het getouw zetten om het sportaanbod in de grensoverschrijdende te verruimen en toegankelijk te maken voor het grote publiek. Deze acties genieten 50% financiële steun van Europa.

Het startmoment wordt in goede banen geleid door Vlaams sportverslaggever en presentator Karl Vannieuwkerke. Twee sportpersoonlijkheden, Laurent Thirionet, Frans paralympiër uit Bergues, en Luc Van Lierde, Belgische triatleet uit Brugge,  nemen op 14 november a.s. officieel het peterschap op van het project.