19/09/2024

Nieuwe fietsverbinding in Veurne richting industriezone

Tussen het vernieuwde en vooral veiligere kruispunt van de Vaartstraat met het recyclagepark en de Ondernemingenstraat is er nu een nieuw fietspad. 

Zo kan de Albert I-laan worden vermeden om deze industriezone met de fiets te bereiken. Een mooie oplossing voor medewerkers van de bedrijven binnen deze zone om hun werkplek snel en veilig te bereiken. 

Het fietspad kwam er door een samenwerking tussen Stad Veurne, Provincie West-Vlaanderen en WVI in het kader van het Regiofonds.

Voor de aanleg van dit fietspad werd 170.774 euro uitgetrokken, waarvoor 121.347 euro door WVI en 49.427 euro door het Regiofonds werd voorzien.

 


Anne Dequidt, CD&V, schepen van Openbaar Domein: “Dergelijke kleine, maar veilige fietsverbinding zorgt ervoor dat meer mensen zullen kiezen voor de fiets voor hun woon-werk verkeer.”                                                                                                                      

Pascal Sticker, Veurne Plus, schepen van Mobiliteit: “Deze “short cut” voor de fietsers moet het woon-werkverkeer naar het bedrijvenpark veiliger en aangenamer maken.  Dank aan alle projectpartners om deze realisatie mogelijk te maken.”

 

Regiofonds West-Vlaanderen

De Provincie West-Vlaanderen en de streekintercommunale WVI bundelt met het Regiofonds de krachten om te investeren in veerkrachtige regio’s. Het fonds wil de transitie naar een duurzaam leefgebied een flinke zet geven, om ervoor te zorgen dat het hier in de toekomst goed wonen, werken en ontspannen is.

Tags